Algemene info

Wie

Bij ons is iedereen van 6 t.e.m. 18 jaar welkom! Naargelang je leeftijd word je onderverdeeld in één van de 6 afdelingen:

  • Ribbels : 1ste - 2de leerjaar (6-8 jaar)
  • Speelclub : 3de - 4de leerjaar (8-10 jaar)
  • Rakwi : 5de - 6de leerjaar (10-12 jaar)
  • Tito: 1ste - 2de middelbaar (12-14 jaar)
  • Keti: 3de - 4de middelbaar (14-16 jaar)
  • Aspi : 5de - 6de middelbaar (16-18 jaar)

Wanneer

Op zondagnamiddag van:

Ribbelgroep: 14u-17u
Speelclub: 14u-17u
Rakwigroep: 14u-17u
Titogroep: 14u-17u30
Ketigroep: 14u-17u30
Aspigroep: 14u-18u

Soms is er eens een zondag geen Chiro (bv. omdat de leiding examens heeft). Mocht dit het geval zijn, dan laten wij jullie via e-mail, de site en de Facebook-pagina wat weten.

Inschrijven: hoe?

Na drie Chiro-namiddagen is het je wel duidelijk geworden: Chiro is echt wat voor jou en je wil graag lid worden. Dat kan! Inschrijven bij Chiro Overschelde is heel eenvoudig:
Aan het begin van het Chiro-jaar komt komen de leiding van de Ribbel, Speelclub en Rakwi ( Bij nieuwe leden van Tito Keti en Aspi ook) eens langs bij je thuis om je in te schrijven. Op die manier leer je de leiding beter kennen en kan er, indien nodig, informatie uitgewisseld worden tussen de ouders en de leiding. 
Voor de inschrijvingen van de Tito's, Keti's en Aspi's werken we online via de knop hieronderHet inschrijvingsgeld bedraagt €35 per werkjaar (september t.e.m. juni). Daarmee wordt de verzekering betaald. Het overige geld gebruiken we voor de aankoop van materialen, uitstappen,...

Drank-en koekenkaarten

Om 16 u is het tijd om eventjes uit te rusten. Wij hebben dan een lekker vieruurtje voor je klaarliggen (drankje + koek). Omdat we ook gezond willen zijn is er maandelijks ook één keer een stuk fruit!

Eén keer per jaar betaal je €15 voor drankjes en koeken doorheen het jaar.

Rekeningnummer

Wij vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid tot overschrijving, omdat cash geld toch altijd risico’s met zich meebrengt. Het lidgeld, geld voor drank- en koekenkaart, geld voor het weekendje… mag telkens gestort worden op ons rekeningnummer BE23 4489 8061 1191.
Daarbij vermeld je telkens de naam van uw zoon/dochter + waarvoor je overschrijft.

Trooper

Bestel je soms iets online? Installeer de trooperbot en ontdek onmiddellijk of de site aangesloten is bij Trooper.

images/trooper.gifAls je via de Trooperpagina van de Chiro doorklikt op een shop, weet die shop dat je via Trooper gekomen bent en welke vereniging je wil steunen. Op het moment dat jij je aankoop afrondt op de website van de shop, laten zij Trooper weten hoeveel geld ze aan de Chiro schenken. Dat is soms een percentje van jouw aankoopbedrag, soms een vast bedrag. Om de zoveel tijd krijgen wij dat bedrag dan doorgestort.

Dus wil je ons steunen zonder dat je veel moeite moet doen, surf dan zeker eens naar Trooper.

Uniform

Het Chiro-uniform is verplicht vanaf de Rakwi. Het wordt gedragen op Chiro-zondagen, uitstapjes, kamp,...
Ons uniform bestaat uit onze rode Chiro Overschelde T-shirt, blauw hemd met een beige korte broek of rok.

Waarom

  • Het Chiro-uniform is een teken van onderlinge verbondenheid.
  • Door het dragen van een uniform zijn we herkenbaar voor andere mensen en andere Chiro's.
  • Ons uniform drukt ook uit dat er gelijkwaardigheid is, dat er geen onderscheid is tussen rang of stand.

Waar haal ik een uniform

Een uniform kan aangekocht worden in één van de vele Banier-winkels.

Dichtsbijzijnde winkels

Of via Facebook

Tweedehands

Een nieuw uniform kost natuurlijk héél wat geld en daar zijn we ons zeker van bewust. Kinderen en jongeren zijn volop in hun groeifase, waardoor ze hun uniform al snel ontgroeid raken. Daarom bieden wij ook tweedehands-uniformen aan. De uniformen zijn nog steeds in goede staat. Sommige daarvan zijn slechts enkele keren gedragen.

Voor tweedehands-kledij vragen wij 10 euro per stuk. Dat geldt voor broeken, rokjes, hemden en truien.

Indien u geïnteresseerd bent, kan u steeds terecht bij iemand van de leiding.

Chiro Overschelde t-shirt

En last but not least, is er onze eigen T-shirt van Chiro Overschelde!

Misschien heeft uw kind er al één of heeft u iemand zien rondlopen in één van onze eigen T-shirts. Wat als je er thuis nog geen hebt liggen en je wilt er echt één hebben voor jezelf of voor de kinderen?

Onze eigen T-shirts kan je kopen voor 10 euro. Deze T-shirts worden regelmatig in alle maten bijbesteld.

Indien u geïnteresseerd bent, kan u steeds terecht bij iemand van de leiding.

Tegemoetkoming lidgeld

Bepaalde mutualiteiten hebben zich er toe geëngageerd om de ouders die hun kinderen naar een jeugdbeweging laten gaan fiscaal te ondersteunen.

De ouders hebben de mogelijkheid om één keer per jaar een deel van het lidgeld te recupereren. Dit bedrag en de voorwaarden zijn natuurlijk afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit.

Om van dit voordeel te genieten volstaat het om een formulier aan te vragen bij de desbetreffende mutualiteit en dit te bezorgen aan iemand van de leiding. Die zal dit dan laten invullen door onze groepsleiding en dit ingevuld terugbezorgen.

Christelijke Mutualiteit

Voor leden van de Christelijke Mutualiteit volstaat het om naar deze link te gaan, het formulier in te vullen en te bezorgen aan iemand van de leiding.

Bond Moyson

Op de site van Bond Moyson is er enkel iets te vinden over het terugbetalen van sportclubs. We raden u dan ook aan om eens langs te gaan in het dichtstbijzijnde kantoor en navraag te doen of er al dan niet een terugbetaling is van het lidgeld.

Liberale mutualiteit

Bij de liberale mutualiteit kan je genieten van een terugbetaling van het lidgeld. De terugbetaling bedraagt 15 euro per werkjaar. Ook voor jeugdvakanties voorziet LM een terugbetaling van 5 euro per overnachting. De attesten lidgeld en jeugdvakanties zijn makkelijk te vinden via de site van de liberale mutualiteit. Dit attest druk je af en bezorg je aan de leiding om in te vullen.

Partena Ziekenfonds

Partena Ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming bij deelname aan kampen en meerdaagse activiteiten. De terugbetaling bedraagt 5 euro per kampdag. Het aanvraagformulier is makkelijk te vinden via de website van Partena. Dit attest druk je af en bezorg je aan de leiding om in te vullen.

Onafhankelijk ziekenfonds

OZ voorziet een terugbetaling voor het lidgeld van een jeugdbeweging tot 20 euro per werkjaar. Voor kampen voorziet OZ een terugbetaling van 5 euro per dag per kind. Beide attesten voor terugbetaling van het lidgeld en/of kamp zijn makkelijk te vinden de website van OZ. Dit attest druk je af en bezorg je aan leiding om in te vullen.

Bij vragen over terugbetalingen kan je altijd terecht bij de leiding. Als je de verschillende attesten en/of aanvraagformulieren niet kan vinden, kan de leiding deze ook ter beschikking stellen via een mailtje.

Andere mutualiteiten

De leden van een andere mutualiteit raden wij aan om langs te gaan op het kantoor van zijn/haar mutualiteit en navraag te doen of al dan niet een terugbetaling is.

Het kamp fiscaal aftrekbaar!

De Vlaamse regering heeft een regeling getroffen die het toelaat om Chiroactiviteiten fiscaal aftrekbaar te maken. Voor meer informatie hieromtrent sturen we u graag door naar de site van Chiro nationaal.

Verhuur

Onze lokalen worden niet verhuurd tijdens het schooljaar, noch tijdens de zomervakantie voor kampen. Dit werd zo beslist ten einde de integriteit van de nieuwe lokalen te waarborgen en onafhankelijk te blijven van derden voor eigen gebruik van onze terreinen.

Wel zijn er enkele zaken te huur bij ons, zoals een volledige vestiare en allerlei materialen voor evenementen. Voor informatie over alles wat we verhuren stuur dan zeker een mailtje naar onze verantwoordelijke via: verhuur@chiro-overschelde.be